„Corpul știe, mintea află” – Atelier de ascultare a corpului prin exerciții de Focusing

Reluăm în această toamnă atelierele de Focusing. Prima întâlnire față în față este dedicată unui subiect valabil pentru orice proces de autocunoaștere și creștere: nevoile psihologice. 

 

Credem că este important să ne identificăm nevoile, dar de multe ori nu știm cum. Când vorbim despre nevoi psihologice folosim cuvinte abstracte și ne referim la valori general umane precum înțelegere, iubire, prietenie, siguranță, încredere, autonomie și lista ar putea continua. Uneori echivalăm nevoile cu strategiile prin care le putem împlini și ne referim la persoane, contexte, obiecte, de exemplu: „am nevoie de o vacanță” sau „am nevoie de această persoană sau de acel lucru”. Iar alteori nici nu știm de fapt ce nevoi avem și de ce facem anumite alegeri.

 

Dar dacă ne-am îndrepta atenția către informațiile pe care corpul ni le transmite constant și discret? Când avem nevoie de siguranță emoțională simțim oare asta în corp? Dar când avem nevoie de încredere sau cooperare? Ori de prietenie sau de competență? Iar atunci când ne vine „să ne facem mici”, să ne ascundem, ori să sărim într-un picior, ce nevoie avem, de fapt? Sau când spunem „am un ghem în stomac?” ori „un gol în inimă” la ce nevoie neîmplinită ne referim, de fapt?

 

Astfel de întrebări ne-au ghidat să creăm acest atelier de Focusing dedicat ascultării nevoilor personale. Vom exersa o atitudine specifică: de aducere a atenției către corp, de curiozitate, deschidere și vom experimenta ceea ce înseamnă „felt sense”. Scopul nostru este să vă oferim o ocazie de explorare interioară și o experiență de testare a ceea ce înseamnă Focusing.

28 Octombrie 2022 de la 19.00 – 21.00

Centrul de Focusing, str. Washington nr 2, Sector 1, București

Luiza Ștefan – Focusing Trainer

150 lei

Nr maxim de participanti: 6

Inscrieri aici:

Tags :
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *