‘Facem Loc’ Atelier experiențial în Focusing

Inspirația acestui atelier a venit din primul pas din cei șase pe care îi presupune un proces în Focusing. Clearing a Space este despre a crea spațiu interior, acolo unde de multe ori totul este amestecat, confuz sau aglomerat. 

Este prima mișcare interioară pe care o facem și în care învățăm să devenim mai mari decât tot ce ne-ar putea ocupa mintea, de aceea l-am mai denumit și atelier pentru perioade aglomerate și contexte de viață copleșitoare. 

Nu ne dorim să ne identificăm cu trăirile sau cu acele situații pe care le denumim ‘probleme’. Nu ne dorim nici să le evităm sau să le ignorăm. De aceea, pentru a putea lucra cu ele, astfel încât să nu ajungem într-o înfundătură, găsim distanța potrivită. Asta ne va ajuta să fim suficient de departe de ele pentru a nu ne mai copleși, dar suficient de aproape astfel încât să le putem aborda și simți.

CAS sau Clearing a Space este atât un mijloc de conștientizare a încărcăturii interioare, cât și o manieră de reducere a acesteia. Folosește metafora căutării în interiorul propriei persoane și permite ca orice obstacol întâlnit acolo și care împiedică starea de bine, să fie notat, separat de sine și plasat la distanța potrivită.

Cercetările în mediul clinic (Grindler, 1991; Klagsbrun, et al., 2005; Siegel, 2010; Hanson & Mendius, 2009; Frederickson, 2009; Bray, 2011; Ziff, 2011; Wyatt, Sikorskii, Wills & Su, 2010, etc.) au demonstrat ca practica repetată a procesului Clearing a Space activează cortexul prefrontal, care ne ajută să observăm procesele interne ale minții și calmează sistemul limbic care permite un sentiment mai profund de integrare și o vulnerabilitate mai redusă la stres.

Despre Clearing a Space, dar mai ales despre practica lui o să învățăm împreună:

Pe 10 decembrie, de la ora 19:00, timp de 2 ore

 150 lei

Nr maxim de participanti: 6

Inscrieri aici:

Tags :
‘Facem Loc’ Atelier experiențial în Focusing
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *